Vriendin van jongeman die uit het raam sprong, komt met een heel ander verhaal

“Ik heb nooit iets gemerkt van klagend hotelpersoneel.”

Gwenda Van Doninck (19), de vriendin van Damian (20) – de man die uit het hotelraam is gevallen – komt met een heel andere versie dan de officiële versie van gisteren. In ‘Het Laatste Nieuws’ doet ze een aangrijpend verhaal over haar en Damian, haar nieuwe vriend. Geen verboden coronafeestje met voorbedachte rade, maar de jammerlijke speling van het lot voor twee verliefde mensen.

Gwenda kende Damian nog maar enkele maanden. De twee waren aan het aftasten of er in de toekomst een relatie in zou kunnen zitten en waren het uur uit het oog verloren. Het was de druk van de avondklok die hen overtuigde om een hotelkamer te nemen. Ze vonden mekaar leuk, maar waren nog geen koppel. Jongen mensen als Gwenda en Damian zijn nog in het stadium van het experimenteren, iets wat door de coronacrisis onmogelijk is geworden. “Ons plan was simpel: met twee op één kamer slapen en de volgende dag terug naar huis”, zegt Gwenda in ‘HLN’.

Toen ze het hotel binnen gingen, nam Damian een selfie van hen twee. Het zou hun eerste en hun laatste foto samen zijn. De foto zit nog in de gsm van Damian. Zij hoopt dat de politie hem snel naar haar doorstuurt.

Wat volgt, leest als een tragedie. Het koppel had een afspraak met het lot.

Ze knuffelen wat in hun kamer. “Het was megagezellig.” En dan gaat Damian een sigaret roken. Hij komt terug en heeft enkele meisjes leren kennen. Gwenda gaat met hem mee naar hun kamer. Ze leren nog meer mensen kennen. Er werd gedronken, ze speelden muziek. Gwenda heeft geen klagend hotelpersoneel gezien. Ze drinkt nog wat op de kamer op de vierde verdieping en besluit dan te gaan slapen. ‘Binnen enkele minuten kom ik’, zei hij. “Damian is nooit meer in onze kamer geweest.”

Gwenda is kapot van de reacties op sociale media. Dat Damian het eigenlijk zelf gezocht heeft. Dat het zijn eigen schuld is. Dat andere mensen ook niet mogen feesten. “Totaal respectloos”, aldus Gwenda.

Jonge mensen zoeken oplossingen om mekaar toch te kunnen ontmoeten, om te leven en te lachen. Maar de meeste wegen daarnaartoe zijn door corona geblokkeerd. Werd een creatieve binnenweg Damian fataal?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More