Voorzitter van Vlaams Parlement aanwezig bij huiszoekingen El Kaouakibi

In het gerechtelijk onderzoek rond de vzw Let’s Go Urban (LGU) zijn er vandaag verschillende huiszoekingen uitgevoerd.

Het parket van Antwerpen heeft op 5 februari 2021 een opsporingsonderzoek geopend naar mogelijke strafbare feiten rond de werking van die vzw Let’s Go Urban. Op 16 februari werd door Sihame El Kaouakibi een klacht met burgerlijke partijstelling neergelegd. Die klacht is gericht tegen onbekenden.

Het parket heeft vervolgens de twee onderzoeken op 15 maart 2021 samengebracht in één gerechtelijk onderzoek. De feiten werden gekwalificeerd als valsheid in geschriften, bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding, subsidiefraude, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, valsheid in informatica en externe en interne hacking.

De afgelopen weken werden de feiten uitgebreid op basis van nieuwe gegevens. De onderzoeksrechter heeft ook een onafhankelijke bedrijfsrevisor aangesteld om een rapport te maken.

De onderzoeksrechter had het verzoek tot huiszoekingen in de woning van parlementslid El Kaouakibi, haar zakenpartner en op de zetel van de vennootschappen, zoals de grondwet het voorschrijft, gericht aan de eerste voorzitter van het Hof van Beroep. Er werd toestemming verleend.

De zoekingen werden uitgevoerd door de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie en de Federal Computer Crime Unit, in aanwezigheid van de onderzoeksrechter, het parket en de voorzitter van het Vlaams Parlement.

Het gerechtelijk onderzoek verloopt verder in alle discretie. Inhoudelijk zal er voorlopig door het parket niet dieper worden ingegaan op het onderzoek.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More