Voorzitter van socialisten weet nog minder dan gedacht

Dringende oproep van de grote baas van P met de vraag om een stukje te schrijven over de wanprestatie van de voorzitter van de socialisten in een televisieprogramma.

Voor een keer had de grote baas gekeken naar De Slimste Mens. Hij viel bijna uit zijn stoel toen hij merkte dat de socialist niets wist over culinaire gerechten zoals bouillabaisse (met of zonder rouille), foie gras of cassoulet. De grote baas begon over Verhofstadt en De Gucht die zich lieten gaan op restaurant en er dure wijnen bestelden. “De liberalen, die weten tenminste wat het goede leven is”, zei hij. Ik dacht aan de factuur voor de burger.

Ik probeerde de grote baas nog te zeggen dat ik uit principe niet wil kijken naar een uitzending met een socialist als kandidaat, maar de grote baas had uiteraard geen oren naar mijn nochtans fundamentele argumenten.

Gelukkig kon ik de opname ook op de website van Vier bekijken en warempel, de grote baas had gelijk. Ik wist dat de voorzitter van de socialisten niets weet over kunst en dieren, maar dat hij ook geen enkele culinaire kennis heeft, is toch maar weer eens een bevestiging van de beperkte parate inzichten van de voorzitter van de Vlaamse socialisten.

Het begon al na de eerste afbeelding. “Ik ben hier slecht in”, riep de voorzitter uit. Foie gras was een pudding, wijngaardslakken werden Sint-Jacobsvruchten, magret van eend veranderde in mosselen of garnalen, een soufflé werd een muffin, cassoulet werd een hutsepot. De voorzitter bakte (pun) er dus niets van en hij maakte de Fransen nog eens boos ook. Dat laatste is natuurlijk geen probleem als je weet dat we hen met Fortis een mooi cadeau hebben gedaan. Ze moeten minstens 50 jaar zwijgen.

De presentator, die ooit een relatie had met een Vlaams supermodel, had veel begrip voor de voorzitter. Volgens de presentator lag zijn zwakke score aan de vraagstelling. De voorzitter zou die niet doorgehad hebben. Dat is twijfelachtig. Bovendien gaf de presentator ook de bijzonder zwakke score niet door aan de kijker. Wij hebben de schaarse correcte antwoorden wel geteld en we kwamen op 2 op 10. Dat is nog slechter dan in de vorige afleveringen toen de voorzitter telkens 3 op 10 haalde.

De voorzitter had een argument: hij kent niets van kunst, eten en dieren. Het blijft een politicus met een verklaring voor elk zwak punt. Dan blijft er wel niet veel over. De voorzitter kent dus alles over feesten. Leg hem tien afbeeldingen van discotheken voor, en hij haalt 10 op 10. Alcoholische dranken: eveneens een topscore.

Het heeft ons in elk geval geleerd dat wie de voorzitter een plezier wil doen, hem niet moet meetronen naar een goed restaurant als deze opnieuw open zijn. Een snelle hap in een Amerikaanse hamburgertent is meer dan voldoende.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More