Voorzitter Europees parlement ziet geen terugkeer meer naar ons vroegere leven

Kunnen we na de zomervakantie eindelijk ons oude leven terug oppikken? Wie goed luistert naar wat politici en hoge functionarissen van de EU verkondigen, moet daar vandaag wel ernstige bedenkingen bij maken.

Zo heeft David Sassoli, voorzitter van het Europees parlement, gisteren een opvallende verklaring afgelegd over de coronacrisis. Sassoli (Firenze, 30 mei 1956) is een Italiaans politicus voor de sociaal-democratische Democratische Partij. Sinds 2009 is hij Europees parlementslid voor de socialistische S&D-fractie en sinds 3 juli 2019 verkozen als voorzitter van het Europees parlement.

Sassoli verklaarde dat de les die de pandemie ons heeft geleerd, is dat er “geen terugkeer kan zijn” naar hoe de dingen vroeger waren. “Het zou een vergissing zijn, een verspilling van energie, en het zou ons slecht toegerust maken om toekomstige uitdagingen aan te gaan.”

Sassoli wil ook dat er volop werk wordt gemaakt van de vaccinatie. “Vaccinatiecampagnes kunnen alleen slagen als er publiek vertrouwen is. (…) Er is geen alternatief – dit is de enige manier om onze doelstelling te bereiken om tegen het einde van de zomer 70% van de volwassen bevolking te vaccineren.”

Steeds meer burgers maken zich zorgen over het herwinnen van de vrijheden die vroeger evident waren. Ook het invoeren van een Europees vaccinatiepaspoort doet bij sommigen vragen rijzen.


De volledige tekst (in het Engels) van de verklaring van de voorzitter van het Europees parlement vind je hier.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More