Voorspelde Johnson coronacrisis en mRNA-vaccin al in 2019?

(190925) -- UNITED NATIONS, Sept. 25, 2019 (Xinhua) -- British Prime Minister Boris Johnson (C) addresses the General Debate of the 74th session of the UN General Assembly at the UN headquarters in New York, on Sept. 24, 2019. (Xinhua/Li Muzi)

Op 24 september 2019 gaf Boris Johnson een bijzonder merkwaardige redevoering voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

Johnson werd op 23 juli van dat jaar door twee derde van de leden van de Conservative Party gekozen tot nieuwe partijleider. Hiermee volgde hij tevens Theresa May op als premier.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bestaat uit alle lidstaten van de Verenigde Naties. De vergadering komt in een jaarlijkse sessie bijeen. Deze jaarlijkse sessie begint normaal gesproken op de derde dinsdag van september en duurt tot half december.

De merkwaardige toespraak van Johnson circuleert ook op het internet en is integraal terug te vinden op de webstek van de Britse regering. Dit laatste toont ook aan dat de premier die woorden effectief uitgesproken heeft aangezien daar door sommigen aan getwijfeld wordt.

In die authentieke maar bijzonder vreemde toespraak vol verwijzingen naar de Griekse mythologie heeft Johnson het eind september 2019 onder andere ook over de anti-vaxxers. Johnson verwerpt die anti-wetenschappelijke benadering. Het nieuw coronavirus duikt iets later op. Volgens sommigen is dat wel heel toevallig.

De Britse premier is daarentegen optimistisch over de nieuwe technologie zoals de nanotechnologie “die als bevrijder kan werken”. Dat doet sterk denken aan de vrijheid die onze overheid in het vooruitzicht stelt als iedereen zich laat vaccineren tegen het nieuw coronavirus, wat op dit ogenblik enkel mogelijk is met mRNA-vaccins.

Johnson: “Ik ben buitengewoon optimistisch over het vermogen van nieuwe technologie om als een bevrijder te dienen en de wereld wonderbaarlijk en goedaardig nieuw te maken.”

De Britse premier heeft het dus over “het hermaken van de wereld” (remake the world). Nanotechnologie is meer bepaald de manier om dat te bewerkstelligen. Johnson: “Zal nanotechnologie ons helpen ziekten te verslaan, of laat het kleine robots achter om zich te vermenigvuldigen in de spleten van onze cellen?” Dat laatste is uiteraard koren op de molen van die anti-vaxxers die geen vertrouwen hebben in die mRNA-technologie. Het mRNA-vaccin van BioNTech bestaat uit RNA ingekapseld in lipide nanopartikels (piepkleine vetbolletjes).

Johnson: “Tegenwoordig brengt nanotechnologie – zoals ik al eerder zei – een revolutie teweeg in de geneeskunde door robots te ontwerpen die een fractie van de grootte van een rode bloedcel zijn, in staat om door ons lichaam te zwemmen, medicijnen af te geven en kwaadaardige cellen aan te vallen zoals sommige Star Wars-armada’s.”

De premier tot slot: “Maar hoe we de opkomende technologieën achter deze doorbraken ontwerpen – en welke waarden hun ontwerp bepalen – zal de toekomst van de mensheid bepalen. Dat is mijn punt vanavond, mijn vrienden, mijn excellenties.” 

De authentieke redevoering van Johnson is in elk geval uniek. Of we er ook een verwijzing in mogen zien naar de coronacrisis van 2020 is voer voor heftige discussie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More