Voormalige woordvoerder van koning Filip trekt naar Vaticaan

Opvallend bericht vandaag in het Staatsblad: bij koninklijk besluit (KB) wordt de heer Patrick Renault ontheven uit zijn functie bij het hoofdbestuur. Hij wordt geaccrediteerd als ambassadeur van België bij de Heilige Stoel te Rome. België heeft sinds 1835 diplomatieke relaties met de Heilige Stoel.

Renault heeft al iets eerder aan paus Franciscus zijn ‘geloofsbrieven’ overhandigd als nieuwe Belgische ambassadeur bij de Heilige Stoel. De afgelopen twee jaar was hij bij het ministerie van Buitenlandse Zaken verantwoordelijk voor de bestrijding van cybercriminaliteit, georganiseerde misdaad, terrorismefinanciering en corruptie. Daarvoor was hij woordvoerder van het koninklijk paleis. 

Renault werd geboren in Rabat. Na zijn studies rechten in Namen en Leuven studeerde hij dankzij een studiebeurs tussen 1984 en 1987 recht en Chinese taal in de Chinese Volksrepubliek. Die ervaring wekte bij hem de interesse voor een diplomatieke carrière, die hem volgens Kerknet inmiddels al naar meer dan 120 landen bracht.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More