Voormalige Lierse dancing La Rocca wordt supermarkt Jumbo (zonder muziek)

De Belgische tak van Jumbo mag, onder voorwaarden, van de stad Lier een supermarkt bouwen op de Antwerpsesteenweg 382-384. Dat is waar nu discotheek La Rocca en C-store Lier Outlet staan. De eerdere plannen met onder meer twee feestzalen gaan dus niet door.

“De voorwaarde is dat de aanvrager van het dossier (Jumbo) een bijkomende mobiliteitsstudie laat uitvoeren”, benadrukt waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA) in de media.

Indien deze laatste horde wordt genomen, kan er worden begonnen met de sloop van La Rocca, C-Store en een achterliggende woning. In de plaats komt een nagelnieuw winkelpand van 71 op 33 meter.

In 2012 nog voerde het Mechelse parket en speurders van de financiële sectie van de federale politie een grootscheeps onderzoek uit naar de financiën van die toen erg bekende Lierse dancing La Rocca. De discotheek zou in enkele jaren tijd voor miljoenen euro’s in het zwart hebben verdiend.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More