Voormalig zwemkampioene Brigitte Becue richt vzw op

Vlaanderen verwelkomt de 2021 UCI Road World Championships. Later dit jaar zal de strijd om 11 wereldtitels verspreid over Vlaanderen en 4 gaststeden gestreden worden.

Voormalig zwemkampioene Brigitte Becue heeft met andere personen de vzw Huldenberg Fandorp WK2021 (HFWK21) opgericht. Huldenberg is een van de officiële WK-dorpen. Die spelen samen met de vier start- en aankomststeden – Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven – een prominente rol bij de 2021 UCI Road World Championships.

De Huldenbergse vzw stelt zich tot doel de organisatie van en de coördinatie van de aanloop en realisatie van het fandorp in Huldenberg tijdens het WK wielrennen in 2021. De oprichting van de vzw is niet echt een toeval. De West-Vlaamse Becue woont al een tijdje in Huldenberg waar ze een nieuwbouw liet zetten. Huldenberg ligt in de buurt van Leuven.

Becue (Oostende, 18 september 1972) is een voormalige Belgische topzwemster. Ze plaatste zich als vijftienjarige voor de Olympische Spelen van 1988 in Seoel. Een jaar later, bij de Europese kampioenschappen in Bonn, won ze de zilveren medaille op de 200 meter schoolslag.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More