Voormalig WNP-lid Eric Lammers opnieuw in België

Eric Lammers werd zonet volgens RTL uitgeleverd aan België. Hij is in Servië gearresteerd wegens vermeend seksueel misbruik van een minderjarige. Lammers kan ook van belang zijn voor de speurders van de Bende van Nijvel.

Sinds vrijdag is Eric Lammers, die op verzoek van België in Servië werd vastgehouden, dus terug in Charleroi. Hij werd hier vrijdag gehoord door rechercheurs van de federale gerechtelijke politie. Hij wordt ervan verdacht een 11-jarig meisje seksueel te hebben misbruikt.

“De heer Lammers werd in oktober in Servië gearresteerd. Hij heeft 4 maanden in detentie gezeten, onder vrij moeilijke omstandigheden. Hij is relatief moe en geeft nu de voorkeur om te rusten voordat hij later verklaringen aflegt”, aldus Patrick Maricot, de advocaat van Eric Lammers.

Sinds enkele maanden is het onderzoek naar de moordenaars van de overvallen van onder andere Delhaize Overijse en Aalst hervat. De nieuwe onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in het spoor van WNP, een piepkleine extreemrechtse groep waarin Eric Lammers een rol heeft gespeeld. Zijn naam is al genoemd in dit dossier. Het kan de politie weer interesseren.

Zijn advocaat aan RTL: “Onze cliënt werd alleen overgedragen aan de Belgische gerechtelijke autoriteiten in het kader van de zedenzaak en helemaal niet in het kader van het dossier van de Bende. Dat gezegd hebbende, weten we dat dit onderzoek nog loopt en we zullen de beslissing zien van de rechercheurs als ze besluiten hem opnieuw als getuige te horen”, geeft Henri Laquay, advocaat van Eric Lammers, aan.

Eric Lammers werd zaterdagochtend aangeklaagd wegens verkrachting, aanranding en bezit van kinderpornografie. De verdachte betwist de feiten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More