Vooral vrouwen rapporteren mogelijke bijwerkingen na Pfizer-vaccin: Europese teller staat op 54.828

Volgens de officiële gegevensbank van EudraVigilance zijn er tot op vandaag 54.828 mogelijke bijwerkingen van het Pfizer-vaccin Comirnaty gerapporteerd in Europa.

De verhouding vrouwen versus mannen bij de meldingen is gestegen naar bijna 4 op 5 (77,2 %) tegenover 3 op 4 een paar weken geleden. Concreet gaat het over 42.333 meldingen door vrouwen. Het werkelijke percentage kan nog iets hoger zijn aangezien 1,8 % van de gevallen geen melding man/vrouw meekreeg.

De meeste meldingen zitten in de groep 18 tot 64 jaar: 45.186. Italië blijft koploper van de meldingen met bijna 20.000 gevallen. Spanje staat op plaats twee en Frankrijk op stek drie.

Het is logisch dat het aantal meldingen van mogelijke bijwerkingen van het Pfizer-vaccin wekelijks stijgt naarmate er meer gevaccineerd wordt in de Europese landen. Wat minder duidelijk is, is het hoge en steeds stijgende percentage vrouwelijke meldingen. Een mogelijke verklaring is dat vrouwen proportioneel meer gevaccineerd worden. Een andere mogelijke verklaring is dat ze sneller een mogelijke bijwerking melden dan mannen. Een laatste verklaring tot slot is dat ze effectief gevoeliger zijn voor mogelijke bijwerkingen van het vaccin van Pfizer/BioNTech.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More