Vooral buitenlanders gepakt door de LEZ

In Gent zijn er elke dag gemiddeld 584 overtreders.

Als er tussen 1 en 24 januari 14.000 bestuurders tegen de LEZ-lamp lopen, is er dan misschien iets niet helemaal in orde met de communicatie? Of zijn het allemaal kleine crimineeltjes?  

‘Nee hoor’, zegt schepen Tine Heyse van de Gentse groenen. “Met zes nummerplaatcamera’s werden in totaal 133.677 wagens geregistreerd en gecontroleerd. 95,4 procent daarvan was in orde. Een mooi resultaat. Het gros van de Gentenaars en buitenlandse bezoekers voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Onze communicatiecampagne werkt.”

Je zal maar een buitenlander zijn en – terwijl je het passeert – je afvragen wat dat bordje met  een prottende auto betekent, om enkele weken later een stevige boete in de bus te krijgen. Ten minste, dat is zo vanaf vandaag, wie in januari werd betrapt, valt binnen de proefperiode. Vanaf morgen kost het je 150 euro. Geen probleem voor de schepen.  En dat de borden zo zijn opgesteld dat wanneer je ze ziet, het al te laat is – want terugkeren kan niet – daar gaan we niet moeilijk over doen.

Meer dan 7.000 van de overtreders in januari waren buitenlanders, maar ook daar ziet schepen Heyse geen probleem. “Er zal extra ingezet worden op communicatie om buitenlandse bezoekers te informeren, onder meer via de schermen en stickers op de parkeerautomaten”, zegt Heyse.

Voila, opgelost. Wat is het leven heerlijk als je het simpel houdt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More