Voor vorst, voor vrijheid en voor de portemonnee

De Rode Duivels parkeren hun geld in Luxemburgse bedrijfjes.

Thibaut Courtois, Divock Origi, Nacer Chadli, Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Kevin Mirallas, Thomas Meunier en Marouane Fellaini, allemaal hebben ze postbusvennootschappen in het Groothertogdom Luxemburg. Voetballers zijn geen arme jongens en de moderne sportman weet met geld om te gaan.

De krant ‘Het laatste Nieuws’ is in de recente jaarrekeningen gaan snuisteren en daaruit blijkt dat de Rode Duivels een vermogen bezitten van bijna 18,5 miljoen euro op Luxemburgse vennootschappen. De Bruyne, Hazard, Lukaku en Mirallas gaan er heen voor hun ‘intellectuele eigendom’ (het gebruik van hun naam/gezicht voor onder andere merchandising, zeg maar) en hun beeldrechten. Op 80 procent van de inkomsten uit ‘intellectuele eigendom’ moeten ze in het Groothertogdom geen belasting betalen en dat is mooi meegenomen. De Duivels kunnen er zulke postbusvennootschappen op na houden omdat ze in het buitenland spelen en hun fiscaal domicilie zo niet langer in België staat.

Eén voor één hebben ze financiële constructies om maximaal van hun centjes te kunnen genieten. We gunnen het hen, maar het neemt niet weg dat we toch met een dubbel gevoel achterblijven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More