Voor topsporters zijn er uitzonderingen op de uitzonderingen

Veldrijders keren terug uit Spanje en mogen meteen wedstrijdjes rijden, maar …

De crème van de Belgische crossers – inclusief Mathieu van der Poel – is gaan trainen in Spanje om zich voor te bereiden op het WK veldrijden, dat op 31 januari in Oostende plaatsvindt. Zaterdag gaan Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout gewoon weer crossen. Nochtans komen zij uit een rode zone en zijn ze langer dan 48 uur buiten onze grenzen geweest. Voor ‘gewone’ Belgen geldt dan de regel van testen, quarantaine en nog eens testen. Maar het kabinet Weyts stelde een aantal uitzonderingsmaatregelen op voor topsporters.

Wie zich voorbereidt op een EK, een WK of de Olympische Spelen en terugkeert uit het buitenland moet net zoals iedereen in quarantaine, doch mag die quarantaine verlaten voor trainingen en wedstrijden. Boodschappen doen, een bezoek aan de apotheker of de dokter: dat mag. Maar Wout van Aert mag zeven dagen lang niet met z’n pasgeboren zoon Georges gaan wandelen en Mathieu van der Poel mag zijn honden niet uitlaten vooraleer ze op dag zeven een tweede negatieve PCR-test kunnen voorleggen. In het schoon Vlaams noemen ze dat ‘ à la tête du client’. Oftewel: “Niet over nadenken.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More