Voor minister Khattabi is klimaatverandering gevaarlijk

Minister Zakia Khattabi (Ecolo-Groen), bevoegd voor Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal, kreeg vandaag een paar vragen in de Commissie.

Op 19 november vond immers een gesprek plaats tussen onze ambassadeur, vertegenwoordigers van de klimaatministers van de deelstaten, een vertegenwoordiger van de eerste minister, en aan de andere zijde van de (virtuele) tafel vertegenwoordigers van de Europese Commissie.

Khattabi: “De Europese Commissie bood iedere lidstaat immers de gelegenheid tot zo’n gesprek om toelichting te geven bij haar impactanalyses van de verhoogde klimaatdoelstelling van min 55 %.”

De belangrijke aandachtspunten die België volgens de minister zal aanbrengen, betreffen het feit dat het te behalen doel moet verdeeld worden tussen de lidstaten op basis van rechtvaardigheid, solidariteit en kostenefficiëntie.

De minister: “Uit recente cijfers van Climate Action Tracker weten wij dat zo’n engagement de gevaarlijke klimaatverandering daadwerkelijk afremt.”

Climate Action Tracker (CAT) is een wetenschappelijk vervolgonderzoek waarmee periodiek wordt vastgesteld welke vooruitgang is geboekt naar de internationaal aanvaarde doelstelling om de opwarming van de aarde ruim onder de 2 °C te houden, en inspanningen te leveren om de opwarmiing te beperken tot 1.5 °C. De rapporten worden opgesteld door drie onderzoeksinstituten, die het klimaatbeleid wereldwijd in kaart brengen sedert 2009.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More