Voor een bak witloof kan je Van Ranst boeken voor een lezing

“Ik bereik met mijn lezingen zelfs allochtone jongeren.”

Wie antwoorden wilt op grote vragen, hoeft daarvoor niet langer naar kerk, synagoge of moskee, je kan ook Marc Van Ranst boeken voor een online lezing. Met de (enorm geestige) titel ‘Covidik-kijken’, gaat de viroloog-goeroe – en wie weet straks ook politicus – Marc Van Ranst op zoek naar het eindpunt van de pandemie en waagt hij zich aan voorspellingen omtrent het leven na de crisis.

Marc sleutelt nog aan de presentatie, maar deed al een try-out die – naar eigen zeggen – hem goed meeviel. “In de traditionele media is de tijd beperkt tot enkele minuten, eigenlijk is er amper gelegenheid om in de diepte te gaan”, zegt Van Ranst aan ‘Het Laatste Nieuws. “Bovendien bereik ik groepen die ik anders mis. Vorige week gaf ik nog een lezing op de PXL-Hogeschool in Hasselt, eerder in Boom voor een jongerenorganisatie die vooral allochtone jongeren verenigt.” Mooi toch?  Al vragen wij ons af hoe hij het klaarspeelt om zijn virologen-job nog te doen.

Kostprijs? Niet bekend, maar – zoals genoegzaam bekend – draagt Van Ranst de communistische gedachte een warm hart toe en kan je hem ook betalen in groenten. In Onze-Lieve-Vrouw Waver kreeg hij voor zijn uiteenzetting een bak witloof, die hij – zo meldt Marc aan de pers – heel lekker vond. Wij overwegen om hem te betalen met een zak wortelen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More