Volgens deze chef bakken we paddenstoelen totaal verkeerd (video)

Herfst is paddenstoelentijd! Maar wist je dat we paddenstoelen al heel ons leven verkeerd bakken? En wij niet alleen, de hele wereld. Volgens deze chef en schimmelexpert uit Australië moet je paddenstoelen niet koken. Hij toont hoe het écht moet.

Sommigen wassen hun paddenstoelen voor ze ermee aan de slag gaan, terwijl anderen erbij blijven dat je de schimmels moet borstelen. Het belangrijkste is dat je weet dat paddenstoelen kleine sponsjes zijn die zich volzuigen met water. Tijdens het bereiden laten ze het vocht los, waardoor je gerecht waterig kan worden. Dus hoe doe je het juist?

Australische chef en mycoloog (paddenstoelenexpert) Jim Fuller beweert dat wij het helemaal verkeerd doen. Je moet de paddenstoelen eerst koken tot ze gaar zijn. Koken? Ja, je leest het juist. Door ze eerst te koken, laten ze het vocht los in de paddenstoelen zelf en worden ze mooi gaar. Weet dat paddenstoelen kleine sponsjes zijn die zich volzuigen met water.

Video

In deze Instagram-video laat Jim zien hoe hij paddenstoelen in een hete wok kookt mét een flinke scheut water. Wanneer het water verdampt, voegt hij opnieuw wat toe. ‘Je kunt paddenstoelen niet te gaar koken,’ zegt hij, ‘dus blijf gewoon water toevoegen tot ze goed zijn.’

Australische chef

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More