Volgens de collega’s is De Bruyne de beste

Is de speler van het jaar klaar om te spelen?

Alleen Cristiano Ronaldo en Thierry Henry slaagden erin tweemaal op rij de titel van PFA te winnen. Het was te verwachten de Bruyne het zou worden, maar lang niet zeker. Zelfs De Bruyne had het niet helemaal zien aankomen, omdat hij door blessures en rotatie in 2020-2021 net geen 40 procent van de wedstrijden mistte. De naakte cijfers zijn ook niet fenomenaal. Met zes goals en twaalf laatste passes was hij net de meest beslissende speler bij landskampioen Man City. Maar het talent van De Bruyne zit in niet het spektakel zoals een Ronaldo dat serveert. De Bruyne wordt beoordeeld op zijn techniek, zijn traptechniek, passes, zijn inzicht en finesse.

“Het feit dat spelers deze trofee kiezen, betekent veel”, vertelt De Bruyne in een persbericht van de PFA. “Om gekozen worden door spelers waarmee je duelleert in elke wedstrijd, is een eer. Zij zijn in mijn ogen degene die het meeste kennen van dit spelletje. Wanneer je dit soort awards winnen, kan je aan je kinderen later vertellen: “Kijk, dit is wat papa deed!”.”

Na zeven dagen vakantie in eigen land, en een resem fysieke check-ups voor de gebroken neus en oogkas, sluit De Bruyne zich straks aan bij de Rode Duivels. Wanneer hij zal spelen, weten we nog niet. Het laatste nieuws kregen we zaterdag van Martinez: “Na een evaluatie vrijdag bleek dat De Bruyne toch een operatie moest ondergaan. Een ingreep om de structuur van de oogkas op lange termijn te verstevigen, zodat er later geen issues meer optreden. Het gaat goed met hem. Hij kan niet wachten om op het veld te staan. Maandag (vandaag, red.) sluit hij aan. Hij moet niet lang ­herstellen van de ingreep. Integendeel. Hij zal wellicht zonder bescherming kunnen spelen.”

Hoe dan ook, de Belgen mogen in de eerste groepsfase derde worden om naar de volgende ronde te gaan. We kunnen met ander woorden nog wat tijd kopen vooraleer het echte werk begint.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More