Volgende Audi TT wordt een… vijfdeurs (foto’s)

Omdat de huidige coupé voor geen meter meer verkoopt.

Vroeger, toen alles nog beter was en zo, had ieder automerk nog minstens één coupé in het gamma. Tegenwoordig is deze sportieve carrosserievariant niet meer echt gewild, vanwege onpraktisch. Heel veel coupés worden er dan ook niet meer gemaakt. Of toch geen betaalbare exemplaren.

De Audi TT is daar voorlopig nog één van. Voorlopig, want bij Autobild zijn ze te weten gekomen dat de volgende TT een vijfdeurs zal worden. De reden? De huidige verkoopt voor geen meter meer.

Audi speelde eerder al eens met dat idee. In 2014 toonden ze namelijk op het Autosalon van Parijs de Audi TT Sportback. Die was toen bedoeld als conceptauto, maar wordt weldra dus productiemateriaal.

Hoe de uiteindelijke vijfdeurs-TT er zal uitzien weten we nog niet, maar misschien zal die niet al te ver afwijken van onderstaande concept van enkele jaren geleden. Die is 29 centimeter langer dan de TT coupé, maar iets lager: drie centimeter om precies te zijn.

1

Image 1 of 17

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More