Vogue zet ‘foute foto’ van Kamala Harris op de cover

Als ze je er niet op wijzen, zou je het niet merken.

Als je president van de Verenigde Staten wilt worden, is niets nog toevallig. Je woorden worden gewogen, je kleren worden gekozen. Als Biden belt naar Harris om melden dat hij verkozen is, is er ‘toevallig’ een camera om dat te filmen en staat zij ’toevallig’ casual te wezen in een trainingspak en zegt ze ‘toevallig’ de historische woorden: “We did it, Joe.”

Het is overigens ook ‘toevallig’ dat de vice-president van Biden een vrouw is die de als bonus ook nog eens ‘toevallig’ zwart is. Als zij straks ouwe knar Joe opvolgt, halen de Democraten een historisch moment binnen. De eerste vrouwelijke president van de VS kunnen leveren, dat staat goed op je cv waarmee je naar de volgende verkiezingen trekt.

Maar de schijnbare toevalligheid kent haar limieten. Het modeblad ‘Vogue’ publiceerde dit weekend een coverfoto van de toekomstige president, en kiezen daarvoor een andere foto dan was afgesproken met Kamala. Je ziet Harris in een zwart pak met gympjes veel te casual staan wezen. “De achtergrond lijkt op die van een rommelig feestje op de middelbare school”, klinkt het. Het blad ligt nu online zwaar onder vuur omdat het uitgerekend de eerste zwarte, vrouwelijke vicepresident afbeeldt alsof ze haar werk niet serieus neemt.


Die foto was bedoeld voor binnen in het magazine. Vooraan hoorde een formeel portret te staan. Een keurig strak beeld van een vrouwelijke president in een lichtblauw pak tegen een gouden achtergrond.

Zogenaamde Critici struikelen over de foto omdat de timing slecht is. Omdat de democratie in gevaar is – na de bestorming van het Capitool – moet Kamala Harris – die de natie zal redden – formeel worden geportretteerd. “De situatie schreeuwt om een serieus beeld.”

Hier moet wij toch eens serieus om lachen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More