Vogelaars blijven vreemde vogels, zelfs al zijn het knappe madammen

Geen verkeerd woord over vogels: ik houd van mussen, merels en zelfs meeuwen. Mensen die vogels in een kooi opsluiten, vind ik dan weer sadisten en vogelaars zijn – zelfs al zijn het knappe dames zoals gisteren op tv – doorgaans gewoon vreemde vogels. Die laatste indruk wijzigde niet na het bekijken van de eerste aflevering van #weetikveel met Kobe Ilsen.

Na een snelcursus vogelspotten door Begijn Le Bleu waagt Kobe zich samen met goeie vriend Frank Raes aan dé hype in coronatijden. Beide heren ondervinden vooral dat men voor deze hobby véél geduld moet hebben. En klopt het dat je in Vlaanderen de snelste vogel ter wereld kan spotten? Wat alvast wel klopt, is dat die vogel sneller vliegt dan Tom Boonen in een sportauto. Kobe Ilsen: “Toen ik in een sportauto naast Tom Boonen zo snel probeerde te rijden als een slechtvalk, had ik wel wat schrik. Dus hoedje af voor de slechtvalk!”

Op tv kwam een passage die eigenlijk uit de aflevering geknipt had moeten worden. Eigenlijk hadden veel passages uit die aflevering geknipt moeten worden, maar dan heb je geen aflevering meer. Je zou er ook een echte les over vogels kunnen maken met een echte vogelkenner, maar dat levert educatieve tv op en dat mag vandaag niet meer. Neen, tussen de vogels moet dus plots Tom Boonen in een sportwagen opduiken.

Op een bepaald moment vertelt Begijn dat hij op YouTube naar vogelgeluiden luistert. Kobe roept dat een komiek echt geen kl*ten te doen heeft. Schuttingtaal stoort me persoonlijk niet, maar hoort mijns inziens wel niet thuis in een dergelijk programma. Het stukje brengt ook niets bij. Dat onderdeel had dus best weggeknipt mogen worden (en die vele andere vervelende passages ook).


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More