Voetbalmiljonairs betalen minder sociale lasten dan verplegers, maar weigeren in te leveren

Goden laten zich niet in met gewonen mensen.

Bij RSC Anderlecht wil de spelersgroep één maandloon afstaan, maar een stap verder willen ze niet gaan. Deze simpele miljonairs die achter een balletje aanlopen, betalen minder sociale lasten dan verplegers die nu in onze hospitalen dag en nacht vechten voor iedere cel. We zullen het nog een keertje zeggen. In ons land krijgt een profvoetballer gemiddeld 117.914 euro cadeau van de RSZ.

Voetbal kost geld ook voor wie niet van voetbal houdt. “Wat staat hoger op de prioriteitenlijst van een overheid: een onuitputtelijke stock voorzien met beschermingsmateriaal of agenten betalen die instaan voor de veiligheid wanneer de miljonairs van uw geliefde Anderlecht voetballen?” lazen we in Het Laatste Nieuws.

Corona leert ons wat belangrijk is en wat niet. Maar dat dringt blijkbaar niet door tot de beperkte hersenen van sommige voetballers. Ze zijn vooral bezig met hun bollides en wie er nu kampioen is of niet. Bij profwielrenners lezen we een heel ander verhaal. Integenstelling tot de goden van het voetbal, aanvaarden zij forse looninleveringen. 10% bij Lotto-Soudal, 30% bij Astana, 70% bij Bahrain-McLaren, 80% bij CCC.

Vincent Kompany – een zeldzaam voetbalexemplaar met hersenen – gaat daarom nog maar eens bemiddelen en heeft een spreidingsplan klaar. De spelers moeten dan niet alles afgeven in april, maar telkens een deeltje in de komende maanden. De spelers worden ook niet technisch werkloos in het nieuwe voorstel. Volgende week zal Kompany zijn plannen voorstellen. Hij hoopt op solidariteit bij de spelers. Wij hopen alvast op maatregelen van de overheid!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More