Voedsel ‘exotisch’ noemen wordt nu ook bestempeld als racistisch (foto)

Aaaah, de 21ste eeuw.

De periode in de geschiedenis der mensheid dat alle problemen die onze wereld tarten gaan opgelost worden door bepaalde woordjes te vermijden. Honger, oorlog, racisme, corruptie, misdaad,… eventjes de Dikke van Dale aanpassen en we zijn er van af.

Althans, dat is de gedachtegang die er constant door de ruime echo klinkende hoofden galmt van menig social justice warrior. Chinese flietjes? Schande! Een ‘pickick’ houden op de campus? Schokkend! Kinderen aanspreken met ‘goedemorgen, jongens en meisjes’? Moord en brand! En de grote bedrijven? Die doen slaafs mee aan de woke-hysterie.

Volgens de gerenommeerde krant The Washington Post kan het verwijzen naar bepaalde ingrediënten als ‘exotisch’, gevoelens van racisme en xenofobie oproepen. Columniste G. Daniela Galarza is van mening dat hobbykoks meestal recepten in kookboeken overslaan zodra ze als ‘exotisch’ worden beschreven,  daar ze meteen denken dat de ingrediënten zeer moeilijk te verkrijgen zijn.

Het tweede probleem is dat het woord meteen een afstand creëert tussen mensen die houden van dagdagelijkse kost en liefhebbers van de zeer bijzondere cuisine. Ze gaat zelfs zo ver door exotisch eten te linken aan slavernij en kolonialisme.

Gelukkig wordt haar betoog met de grond gelijk gemaakt door mensen gezegend met een beetje gezond verstand. “Mag ik nog steeds danseressen exotisch noemen?”, “Wanneer houdt deze waanzin op? “, “Bestaat er nog iets dat niet racistisch is?”, “Wie leest deze dwaze artikels nog?”,… klinkt het op Twitter.

Voor zij die nieuwsgierig zijn naar het artikel in kwestie raden we eerst aan bruine bonen te eten. Geeft uiteindelijk hetzelfde effect.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More