VN schrapt cannabis van lijst gevaarlijke drugs

Kan een jointje smoren geen kwaad?

Is een jointje nu gevaarlijk of niet? Volgens de een is het een opstap naar harder spul, voor de ander niet meer dan wat gegiechel en een slaapmiddel. In Nederland is het al een tijdje toegelaten. Dat is ondertussen wereldwijd bekend en één van de voornaamste oorzaken van het verval van Amsterdam. De stad kreunt onder het coffeeshop-toerisme.

De commissie van de Verenigde Naties heeft in Wenen hasj en wiet van de lijst van gevaarlijke harddrugs geflikkerd. Daar stond het tussen cocaïne en heroïne en dat vonden 27 landen niet kunnen. Zij stemden voor het verwijderen van cannabis van de lijst van gevaarlijke drugs. 25 landen stemden tegen, één land onthield zich.

Dat betekent niet dat cannabis nu legaal is. Hasj en wiet staan nog altijd in een lijst van drugs die “erg verslavend en vatbaar voor misbruik” zijn. Maar het opent wel de deur voor de productie en handel van cannabis voor medische en wetenschappelijke doeleinden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More