Vlottere samenwerking tussen politiediensten uit Beneluxlanden op komst

Het is de nachtmerrie van de politie: criminelen vluchten naar de landsgrens waardoor ze uit de klauwen van onze ordediensten kunnen blijven. Een nieuw akkoord tussen ons land, Nederland en Luxemburg moet die mogelijkheid in de toekomst drastisch beperken.

Door een wetsontwerp houdende instemming met het Verdrag tussen het Koninkrijk België, het Groothertogdom Luxemburg en het Koninkrijk der Nederlanden inzake politiesamenwerking zullen de politiediensten van de drie landen nog beter kunnen samenwerken om criminelen te klissen.

Dit betekent volgens minister van Buitenlandse Zaken Wilmès dat de politiediensten de politiedatabanken van de andere Beneluxlanden zullen mogen raadplegen in de gezamenlijke politiekantoren of tijdens gezamenlijke patrouilles en controles.

Wilmès: “Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk worden om dezelfde databanken te raadplegen tijdens patrouilles of achtervolgingen met Belgische, Nederlandse en/of Luxemburgse politieagenten aan boord. Dit zal mogelijk worden zodra de uitvoeringsovereenkomst op dit specifieke punt is gesloten.”

Verder komen er voor de operationele samenwerking tussen de politiediensten ook verschillende actualiseringen zoals bijvoorbeeld een vlottere coördinatie tussen de Benelux-landen om indien nodig achtervolgingen in de buurlanden tot een goed einde te brengen.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More