Vliegtuigmotor faalt, passagiers staan doodsangsten uit (video)

Tijdens een vlucht van Perth naar Kuala Lumpur is vandaag een drama nipt vermeden.

Na een uur en een kwart vliegen, hoorden de passagiers een luide knal aan de linkerkant van de A330 van Airasia. Het toestel begon daarop hevig te trillen en in het vliegtuig hing er een sterke motorgeur. Niemand wist wat er precies aan de hand was, inclusief de piloten, die beslisten om terug te keren naar de luchthaven van Perth.

Sophie Nicolas – een van de 359 passagiers aan boord – vertelt hoe de sfeer was tijdens de twee uur durende terugvlucht. “Je zag aan het vliegtuigpersoneel dat het menens was. De piloot maande ons aan om te bidden dat we veilig zouden landen. Het was verschrikkelijk. Ik dacht dat ik ging sterven. Ik was de hele tijd aan het wenen van de schrik. Bijna iedereen was aan het huilen. Mensen probeerden hun familie te bellen, maar we konden niets doen, buiten te hopen dat de piloot ons veilig aan de grond zou zetten”, klinkt het.

Dat deed hij uiteindelijk om 10 uur plaatselijke tijd, waarop hij onthaald werd met een stevig applaus van de passagiers. Achteraf bleek dat een blad van de linker straalmotor afgebroken was. De beelden tijdens de terugvlucht spreken boekdelen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More