Vld-kalf krijgt wind langsvoren omwille van deze uitspraak

Ze doet een soort van De Croo’ke, zeg maar.

Omdat recentelijk het aantal tests fors werd opgedreven – en daarmee ook het aantal besmettingen, want wie zoekt die vindt – moesten er extra maatregelen genomen worden. Kappers en andere contactberoepen die net de deuren weer hadden geopend, moesten die weer sluiten, niet-essentiële winkels moeten op afspraak werken, journalisten die richting Nordschleife willen om een rondje te scheuren met een auto om daar verslag over te brengen worden gegijzeld aan onze landsgrenzen – en Marc Van Ranst geeft tips aan Turken hoe ze naar Turkije kunnen tijdens het paasverlof.

De grootste klos is de horeca. De ene na de andere ‘kleine zelfstandige’ in die sector gaat kopje onder. Alexander De Croo vroeg zich al eens af of we nog wel horeca willen, het zal uiteindelijk afwachten worden of we straks nog wel horeca hebben.

Maar ook kledingwinkels krijgen harde klappen. Er werd hen eerder een dubbel overbruggingsrecht beloofd, maar dat bleek uiteindelijk maar een grapje te zijn van de regering.

Zij moeten hun deuren niet helemaal sluiten, maar mogen enkel op afspraak werken. Kleren shoppen op afspraak is echter niet leuk. Klanten voelen zich dan verplicht om iets aan te schaffen, dus maken liever geen afspraak. Mensen bestellen dan liever online, bij een of andere buitenlandse winkel. Of ze wachten tot het aantal uitgevoerde tests weer daalt en de winkels weer open mogen.

Voor de kledingwinkels is dat een ramp. Geen wonder dat heel wat uitbaters nu besloten om hun winkel te sluiten. Een weekje werken op afspraak kostte meer om de boîte open te houden dan ze opbracht.

Magdalena Kozminska, bestuurslid bij Jong VLD, weet echter de oplossing. “Het probleem is dat onze modesector economisch gezien onhoudbaar is. We hebben echt geen nieuwe kleding nodig met elk nieuw seizoen”, zo reageerde ze op de klaagzang van winkeluitbaters.

Eigenlijk doet ze hiermee een De Croo’ke. Want als we onze kloffies moeten blijven dragen tot ze uiteenvallen – ecologisch verantwoord en zo, weet je wel – dan hebben we eigenlijk ook geen kledingsector meer nodig, toch?

De commentaar op haar commentaar is dan ook niet mals.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More