Vlaming is niet bang voor corona, wel voor gedoe

“We gaan maar beter niet op reis.”

Slechts een op de drie Vlamingen gaat niet op reis omdat hij/zij de gevolgen van corona vreest. Dat stelde de VAB vast die 1.400 mensen vroeg naar hun reisplannen. Dat wil zeggen dat twee derde van de mensen hun reisintenties opbergen, omdat ze opzien tegen de maatregelen en de gevolgen daarvan.

Vier op de tien vinden vakantie op dit moment “te veel gedoe”. En drie op de tien willen niet in quarantaine op bestemming of bij terugkeer. Het rijk van de vrijheid van Vandenbroucke blijkt niet meer te zijn dan de belofte van een minister die niet verkozen hoeft te worden. De VAB-klantenservice wordt overspoeld met vragen over de maatregelen ter plaatse en vooral of en wanneer een coronapaspoort noodzakelijk is.

Vakantie is bedoeld om te ontspannen. Het moment van het jaar dat je alleen maar hoeft te denken aan wat je die avond zal bestellen op restaurant en je eindelijk dat boek leest dat al een jaar op de plank staat. Het enige dat je nu bestelt, is een coronatest en de literatuur beperkt zich tot het lezen van de coronaberichten.

Het gevolg is dat we gewoon thuis blijven, in eigen land. Drie op de tien respondenten die nog plannen hebben deze zomer, gaan gewoon in België op vakantie. Een op de vijf wil naar Frankrijk, een op de tien naar Spanje. Let wel, die mening verandert van dag tot dag, want op het moment van de bevraging was de situatie anders. De auto is sowieso hét vervoersmiddel bij uitstek. Zeven op de tien nemen de auto naar het rijk van de regeltjes. Gevolg: dit weekend werden aan de Franse grenzen files van 6 uur en meer gemeld.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More