Vlaanderen vaccineert met taalfouten: allergische reactie gegarandeerd

Het medisch-verpleegkundig en farmaceutisch draaiboek voor de Vlaamse vaccinatiecentra werd gepubliceerd op de website laatjevaccineren.be onder verantwoordelijkheid van het Agentschap Zorg & Gezondheid van de Vlaamse overheid.

Vlamingen die zich aanbieden in een centrum, moeten eerst een aantal vragen beantwoorden op basis van de ‘SOP anamnese’. SOP staat voor standard operating procedure en een anamnese is wat een patiënt met betrekking tot de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden van zijn ziekte of aandoening aan een zorgverlener kan vertellen. Een anamnese komt tot stand doordat de zorgverlener aan de patiënt gerichte vragen stelt.

Deze procedure beschrijft dus het verloop van het anamnesegesprek bij de medische administratie van het vaccinatiecentrum. Het ICT-proces van deze SOP wordt beschreven in het ICT & logistiek draaiboek. De procedure voor het afnemen van de anamnese wordt ook op een grote poster afgedrukt en in het vaccinatiecentrum opgehangen.

Een van de vragen bij de anamnese is : “Bent u ouder als (sic) 55 jaar?” Het zou kunnen dat sommige Vlamingen een allergische reactie krijgen als ze deze taalfout horen.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More