Vlaanderen koopt eigen covidspuiten en -naalden

Studio shot of syringe and vial

De eerste Covid-19 vaccins zullen vermoedelijk begin 2021 beschikbaar zijn. De federale overheid heeft een openbare aanbesteding gedaan voor de aankoop van spuiten en naalden. De kans bestaat dat de levering ervan pas kan gebeuren nadat de vaccins al beschikbaar zijn in België.

Om ervoor te zorgen dat Vlaanderen klaar is om te vaccineren van zodra de vaccins beschikbaar zijn, zal Vlaanderen zelf een voorraad van 1,1 miljoen naalden en spuiten voorzien om de Covid-19 vaccins toe te dienen, en 110.000 naalden en spuiten om de vaccins klaar te maken. Dit moet de periode overbruggen tot de federale overheid spuiten en naalden kan leveren.

De Vlaamse Regering keurt daarom nu de aankoop goed van spuiten en naalden voor het bereiden en toedienen van Covid-19 vaccins voor 550.000 personen. Ze keurt tegelijk de aankoop goed van bijkomend materiaal voor het uitvoeren van de Covid-19 vaccinatie en reserveert hiervoor de middelen binnen de Coronaprovisie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More