Vlaanderen haalt zijn bordenbouwers uit Kirgistan en slagers uit Bangladesh

De Adviescommissie Economische Migratie adviseert elke twee jaar over een lijst met beroepen voor middengeschoolden voor dewelke er een vermoeden van tekort geldt, wat betekent dat de werkgever zonder individueel arbeidsmarktonderzoek een derdelander kan aanwerven. Dit advies bevat de beroepen die de Vlaamse sociale partners aan het ontwerp van VDAB wensen toe te voegen.

De lijst bevat enkele merkwaardige vaststellingen. De ‘bordenbouwers’ in Vlaanderen komen uit de Filipijnen, Kirgistan en Syrië.  Kirgizië of Kirgistan is een land in Centraal-Azië. Het land is een binnenstaat en wordt begrensd door Oezbekistan, Kazachstan, China en Tadzjikistan.

De slagers in Vlaanderen komen dan weer uit Afghanistan, Albanië, Armenië, Bangladesh, Brazilië, Kosovo, Marokko, Nepal, Noord-Macedonië en Oekraïne.

De volledige lijst is hier te vinden. In totaal gaat het om honderden personen die op die manier in Vlaanderen tewerkgesteld worden.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More