Vlaamse vaccinatiecentra staan voor moeilijkste weken

Gisteren was er opnieuw een informatiesessie over de vaccinatiecentra voor de gezondheidswerkers in Vlaanderen. PNWS volgde deze sessie. Er werd gewaarschuwd voor enkele moeilijke weken.

De verklaring voor die vervelende boodschap is dat de complexiteit toeneemt. Er is de transitieperiode tussen de vaccinatiefases (met ondermeer de tweede vaccinaties en de nieuwe bewoners). De ervaring vanuit Brussel leert de Vlaamse overheid dat het werken met 2 tot 3 verschillende vaccintypes (en binnenkort zelfs 4) het complexer maakt.

Veiligheid – het juiste vaccin toedienen – wordt een belangrijk aandachtspunt. Vaccineren op locatie (bij de mensen dus) zorgt ook voor extra complexiteit.

Volgens Agentschap Zorg & Gezondheid komen de moeilijkste weken er dan ook aan. Dat zijn de komende weken tot midden of zelfs eind april. Vanaf begin mei zal volgens het Agentschap het vaccinatieproces beheersbaarder worden door het verminderen van allerlei nevenprocessen (vgl.met test- en triagecentra). Dat het Agentschap deels zelf verantwoordelijk is voor deze ‘nevenprocessen’ wordt er wel niet bijverteld. De toenemende complexiteit waarvoor het Agentschap waarschuwt is dus voor een deel te wijten aan dat Agentschap zelf.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More