Vlaamse subsidie voor Wit-Russisch boek belandt op Poolse rekening

De Vlaamse overheid subsidieert het Wit-Russische mensenrechtencentrum ‘Public Legal Aid’. Het centrum verleent gratis juridische bijstand aan burgers, informeert mensen over hun rechten en monitort de naleving van de mensenrechten door de overheid van Wit-Rusland.

Het project omvat de volgende activiteiten: het verlenen van juridische bijstand aan burgers, in de fysieke kantoren van het centrum en virtueel. Het budget wordt besteed aan de vergoeding van medewerkers, het gebruik van een elektronisch platform en de aankoop van een computer. Ook het updaten en opnieuw verspreiden van een handboek van 2018 is voorzien (The people’s Law School). In dat handboek krijgen de burgers een overzicht van hun rechten en hoe ze deze kunnen verdedigen.

Het budget wordt besteed aan de ontwikkeling van het handboek (design, correcties, lay-out) en voor het drukken van 2.500 exemplaren.

De totale subsidie vastgelegd door de Vlaamse overheid in 2020 bedraagt 52.920 euro. In 2020 werd 37.044 voorzien, dit jaar 15.876 euro. Het officiële adres van de organisatie is in Minsk.

De subsidie werd uiteindelijk betaald aan:

Name of Bank: Bank Millennium S.A.
Location: Warsaw, Poland
Currency of bank account:
PL 92 1160 2202 0000 0003 1416 3524
SWIFT Code: BIGBPLPW
Name of account: The Prospect Foundation (Fundacja Prospect)


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More