Vlaamse spoedaankoop materialen vaccinatiecentra

Op dit moment is voorzien om de volledige bevolking in Vlaanderen vanaf de leeftijd van 18 jaar de mogelijkheid te bieden om zich te laten vaccineren tegen Covid-19, en dit in verschillende fasen op basis van de beschikbaarheid van de vaccins en de prioritering van doelgroepen.

Door de snelle ontwikkeling van de vaccins en het nu reeds beschikbaar zijn van de eerste vaccins zal er echter geen aanspraak kunnen gemaakt worden op de Europese joint procurement voor de tijdige aankoop van de extra materialen. De Vlaamse Regering besliste vandaag om alle materialen die rechtstreeks te maken hebben met de vaccinatie centraal aan te kopen en ter beschikking te stellen van de vaccinatiecentra.

Ze geeft het facilitair bedrijf (HFB) de opdracht om via spoedaankoop deze materialen aan te kopen. Het facilitair bedrijf (HFB) krijgt meteen ook de opdracht om de voorbereidende werkzaamheden te starten voor overheidsopdrachten voor eventuele volgende aankopen van materialen voor de vaccinatiecentra, met het oog op het zo kort mogelijk houden van de periode waarin via spoedaankopen gewerkt moet worden.

De administratieve voorbereiding en opvolging van bestellingen gebeurt binnen de (al bestaande) Taskforce Beschermingsmiddelen. De noodzakelijke financiële middelen voor de aankopen worden vrijgemaakt binnen de Coronaprovisie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More