Vlaamse regering wil ondernemingen straffen die fraudeerden met coronapremies

​Bij de beoordeling van de steunaanvragen voor de verscheidene coronapremies, ingediend door ondernemingen bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), is gebleken dat sommige ondernemingen een aanvraag indienen op basis van onjuiste verklaringen of foutieve informatie.

Op die manier proberen bepaalde ondernemingen steun te bekomen waarop zij geen recht hebben. Om dit soort misbruik beter te kunnen bestraffen en ook te voorkomen, wordt nu door de Vlaamse regering voorgesteld om ondernemingen, waarvan wordt vastgesteld dat zij dergelijke aanvragen indienen, uit te sluiten voor bijkomende steun voor een periode van vijf jaar.

De Vlaamse Regering wijzigde daarom vrijdag op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits principieel diverse besluiten met steunmaatregelen van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Over dit wijzigingsbesluit wordt eerst het advies ingewonnen van de Raad van State.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More