Vlaamse regering wil met 3 miljoen euro desinformatie bestrijden

Volgens de Vlaamse regering – en dan meer specifiek ministers Crevits en Dalle van CD&V – wordt de wereld en dus ook Vlaanderen de laatste jaren geconfronteerd met een overvloed aan desinformatie.

De COVID-19 crisis heeft deze problematiek volgens de Vlaamse regering nog ‘sterker geaccentueerd en de impact van foute informatie op onze samenleving vergroot’. Desinformatie kan volgens de overheid niet enkel de gezondheid schaden (bijvoorbeeld in het kader van de COVID-19 crisis), maar ook het maatschappelijke debat manipuleren en polariseren door het verspreiden en voeden van samenzweringstheorieën en valse beschuldigingen of insinuaties.

Deze stroom aan foute en/of valse informatie ondermijnt volgens de Vlaamse regering ook het vertrouwen van de burger in de media, de politiek, publieke instellingen en de wetenschap.

Daarom stelt de Vlaamse regering 3 miljoen euro ter beschikking voor projecten die desinformatie bestrijden. De projectoproep is voorzien in de tweede helft van 2021. De ontwikkeling en/of opstart van de projecten vanaf 2022. Afronding van de projecten moet tegen het eerste kwartaal van 2024.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More