Vlaamse regering wil economische leefbaarheid van media-ecosysteem versterken

De Vlaamse Regering heeft vrijdag kennis genomen van de opstart en ontwikkeling van de ‘projectlijnen’ van het relanceplan ‘Digitale transformatie en innovatie Vlaamse Media’.

Deze ‘projectlijnen’ zullen later ter goedkeuring aan de Vlaamse regering worden voorgelegd. De regering keurde vrijdag ook de externe ondersteuning van het departement Cultuur, Jeugd & Media (CJM) goed om de verschillende projectlijnen verder voor te bereiden. Bij een externe ondersteuning wordt bijvoorbeeld beroep gedaan op consulting.

De regering nam vrijdag ook kennis van de ‘budgetindicatie’ van de verschillende projectlijnen in functie van de verdere uitwerking en belastte de Vlaamse Minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Crevits (CD&V) met de opstart en ontwikkeling van de ‘projectlijn F’ (Instrumentarium / projectoproep media-innovatie) en de Vlaamse Minister van Brussel, Jeugd en Media Dalle (CD&V) met de opstart en ontwikkeling van de projectlijnen A tot en met E en met de coördinatie en uitvoering van dit relanceplan en deze beslissing. De ‘budgetindicatie’ werd nog niet meegedeeld.

Bedoeling van dit relanceplan is ‘de technologische weerbaarheid en de economische leefbaarheid van het Vlaamse media-ecosysteem te versterken’. De focus ligt hierbij voor de Vlaamse regering op waardecreatie, zowel voor de mediaconsument, als voor de mediaspeler. Meer details zullen volgen bij de publicatie van de ondersteunende documenten later.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More