Vlaamse regering subsidieert digitale encyclopedie van Vlaamse beweging

De Vlaamse Regering heeft een projectsubsidie toegekend van 497.500 euro aan het Archief- en Documentatiecentrum voor het Vlaams-Nationalisme (ADVN) vzw. De subsidie dient voor de uitvoering van het project ‘Digitale Encyclopedie van de Vlaamse Beweging (DEVB), fase 2’. Daarbij wordt de inhoud van de encyclopedie verder op punt gesteld en een gebruiksvriendelijk digitaal platform verder ontwikkeld.

Het ADVN is een archief en onderzoekscentrum, erkend door de Vlaamse Gemeenschap als landelijke culturele archiefinstelling. Vanuit een open maatschappelijke geest en gesteund op een wetenschappelijke en professionele methodologie, verzamelt, bewaart en beheert het ADVN het erfgoed omtrent de Vlaamse beweging in haar brede historische en thematische context.

Tot de brede context van dit gewaarborgde erfgoed behoren de nationale bewegingen als maatschappelijk-filosofisch verschijnsel in een transnationaal, comparatief kader (via NISE) en inbegrepen de thema’s die daarmee zijn verbonden of ervan afgeleid zijn, zoals nationalisme, culturele identiteit, emigratie, geografisch particularisme.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More