Vlaamse overheid zet in op telewerk 2.0

De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt het afgelopen jaar grondig door elkaar geschud. Telewerk is voor veel bedrijven en werknemers plots de norm geworden.

Telewerk is ook als middel ingezet door de overheden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar heeft volgens de Vlaamse overheid ook op lange termijn een plaats in ieder toekomstgericht en duurzaam model van arbeidsorganisatie.

De Vlaamse regering: “Daarom is het belangrijk als onderneming om een doordacht en onderbouwd telewerkbeleid te voeren, de nadelen te beperken en telewerk werkbaar te organiseren.” Telewerk vraagt volgens de Vlaamse regering naast de technologische hulpmiddelen een bepaalde (organisatorische) mindset, zowel vanuit het management als vanuit het personeel (vertrouwen en autonomie).

Met het oog op bespreking met de sociale partners van de Sociaal-Economische Raad voor Vlaanderen (SERV) gaat de Vlaamse Regering nu akkoord met de doelstellingen en met de acties opgenomen in de Visienota ‘Telewerk 2.0’.

De SERV is het huis van het Vlaams sociaal overleg. Het is dé ontmoetingsplaats van de Vlaamse werkgeversorganisaties (Voka, Unizo, Boerenbond en Verso) en werknemersorganisaties (ACV, ABVV, ACLVB). Ze werken er samen aan adviezen en akkoorden over belangrijke sociaal-economische onderwerpen. Het doel? Meer welzijn en welvaart voor iedereen in Vlaanderen.

De Visienota bevat acties die inzetten op informeren, sensibiliseren, ondersteunen en controleren. De nota wordt ook ingediend bij het Vlaams Parlement. Daar zal de nota binnenkort ook besproken worden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More