Vlaamse overheid wil weten wat haar imago is bij de burger

Misschien heb je ook al – net als 6.000 andere Vlamingen – een brief in de bus gekregen van de Vlaamse overheid. De overheid wil immers weten wat haar imago is bij ons. Tegelijk polst de Vlaamse overheid ook nog eens naar ons veiligheidsgevoel, onze sociale contacten, de informele zorg, de tevredenheid met het beleid van die overheid en het vertrouwen in de medemens.

Het zijn een beetje vreemde vragen tijdens deze coronacrisis en de timing is ook wel best merkwaardig. Sociale contacten vandaag? Dat is toch wel best cynisch. Het initiatief gaat uit van Statistiek Vlaanderen (SV) dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, de productie en de publicatie van de Vlaamse openbare statistieken.

Deze openbare statistieken – die gepubliceerd worden op de website van Statistiek Vlaanderen – geven volgens hen ‘op een betrouwbare en kwaliteitsvolle manier’ een beeld van Vlaanderen: van de mensen die er wonen en werken, over de economie en de leefomgeving tot de plaats van Vlaanderen in de wereld.

Een deel van die Vlaamse openbare statistieken is dus gebaseerd op de resultaten van ‘burgerbevragingen’. Sinds dit jaar organiseert Statistiek Vlaanderen daartoe een aantal keer per jaar een ‘SV-bevraging’. Per bevraging wordt aan ongeveer 6.000 inwoners van het Vlaamse Gewest, die willekeurig geselecteerd werden uit het Rijksregister (via een toevalssteekproef), gevraagd naar hun opvattingen, overtuigingen en handelingen rond diverse maatschappelijk relevante thema’s zoals dus het imago van de Vlaamse overheid.

Aan de geselecteerde personen wordt gevraagd om de SV-bevraging online in te vullen. Dat kan via de smartphone, tablet, laptop of desktop. Wie niet online deelneemt, krijgt een schriftelijke vragenlijst in de bus.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More