Vlaamse kapster: “Hij vroeg korting omdat ik was klaargekomen”

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Wat als… je een zelfstandige kapster bent die door corona haar deuren moet sluiten, en je geen cent vergoeding krijgt? Tja, dan ga je op zoek naar andere oplossingen.

We hadden al eens een kapster die grapte dat ze rode lampen had geïnstalleerd in haar kapsalon om open te mogen blijven. We hadden ook al een Antwerpenaar die een escorte boekte om zijn coiffure bij te werken. En we hadden een kapster uit Hamme die al haar textiel aan de kant smeet om ons een blik te gunnen op haar goddelijke lijf. En nu hebben we kapster Emma, die de deuren van haar salon in het zuiden van de provincie Antwerpen al veel te lang gesloten houdt.

“Ik ben zelfstandig kapster geworden omdat ik graag met haar bezig ben, niet om rijk te worden”, vertrouwt ze ons toe. “Een kapsalon is dan ook geen goudmijn. Voor corona kon ik ervan leven – vrij goed leven zelfs, dat geef ik toe, maar grote bedragen sparen zat er niet in. Als je dan dicht moet, alleenstaande mama bent en noppes vergoeding krijgt van die regering die je wel dwingt om je deuren te sluiten, dan moet je wel op zoek naar een andere oplossing.”

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More