Vlaamse campagne COVID-19-vaccinatie neemt loopje met waarheid

Volgens de campagne van de Vlaamse overheid is het leven vandaag door COVID-19 helemaal stilgevallen en kunnen we enkel door vaccinatie ‘CORONAVRIJHEID’ veroveren.

De Vlaamse overheid bereidt via Zorg en Gezondheid een brede communicatiecampagne over COVID-19-vaccinatie voor. Op deze pagina worden de beschikbare materialen geplaatst. De woonzorgcentra ontvangen deze maand allemaal een basispakket met printmaterialen zoals affiches en folders.

Ook in latere fases zal een voorraad printmaterialen ter beschikking gesteld worden. De printmaterialen zullen ook in andere talen beschikbaar gesteld worden. Je vindt ze in de loop van januari op de pagina laatjevaccineren.be van de Vlaamse overheid. Laatjevaccineren.be is een officiële website van de Vlaamse overheid uitgegeven door Zorg en Gezondheid.

Informeren is goed, op voorwaarde dat die informatie correct is. Op een van de affiches staat de slogan: ‘Je laten vaccineren is het beste plan, zodat het leven straks weer starten kan.’ De slogan impliceert dat het leven vandaag gestopt is. Dat is niet correct. Het leven verloopt anders, maar is niet gestopt.

Via Facebook is de slogan nog tendentieuzer: ‘Samen naar CORONAVRIJHEID. Ik laat me vaccineren.’ De slogan kan op je profiel geplakt worden. Hier lijkt het alsof we in een gevangenis leven en enkel door een coronaspuit de vrijheid kunnen veroveren.

Het gaat natuurlijk om een reclamecampagne en geen wetenschappelijke publicatie, maar een campagne – zeker als het over gezondheid gaat – moet toch enigszins waarheidsgetrouw zijn.


 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More