Vlaamse artiesten spelen, één jaar na de lockdown, 24 uur muziek in het Sportpaleis

“Al meer dan 100 artiesten hebben toegezegd om belangeloos mee te doen.”

Op 12 maart is het een jaar geleden dat ons land in lockdown ging. Voor de artiesten kwam het sindsdien niet meer goed. De muziek zweeg, het woord verstomde.

“Wij willen nog eens live optreden”, zegt Miguel Wiels. “En waarom dan eens niet zot doen en 24 uur aan één stuk spelen? Ik heb dat idee eerst afgetoetst bij verschillende artiesten en zij waren allemaal even enthousiast. Zie het als een soort tegengif omdat we een jaar lang niet hebben kunnen spelen. En dan exact op de dag waarop ons land een jaar geleden in lockdown ging, heel symbolisch.”

Wiels start met zijn band op 12 maart om 18 uur op het binnenplein van het Sportpaleis in Antwerpen. Het liveoptreden gaat maar liefst 24 uur duren en er doen al zeker meer dan 100 artiesten mee. Ieder van hen zal een sneltest in de backstage ondergaan en artiesten die tussen de avondklok aan bod komen, krijgen een attest om de baan op te mogen. Het zijn artiesten uit verschillende genres, van kleinkunst, naar rock, tot schlagers, en popmuziek in het Engels, Nederlands en Frans. Er staat een setlist van zo’n 400 nummers klaar. De optredens zijn 24 uur lang live en gratis te volgen via de app en de website van ‘HLN’.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More