Vlaamse activist roept op tot wereldwijde ‘seksstop’

Jawel, dames en heren. We moeten stoppen met vogelen. En dat is niet omdat onze aardkloot stilaan overbevolkt geraakt.

Andy Vermaut is een mensenrechtenactivist. In die rol ontmaskerde hij al de rijke prins Jamal Al Noami, die zich voordeed als wilde weldoener. De Arabische hoogheid gaf zogezegd miljoenen aan vluchtelingenorganisaties. De West-Vlaming ging er aan de slag als vrijwilliger, en ontdekte zo dat Jamal Al Noami vooral zichzelf verrijkte.

Vorig jaar lag hij dan weer in de clinch met de burgemeester van Koekelare, Patrick Lansens. Hij pakte uit met een twaalf pagina’s tellende brochure, die uit de doeken doet dat Lansens een corrupte fraudeur zou zijn. Allemaal valse beschuldigingen volgens de burgemeester, die op zijn beurt 100.000 euro schadevergoeding eiste.

Nu komt Andy Vermaut opnieuw met een opmerkelijk initiatief. Hij roept de godganse wereld op iets te doen aan het klimaat.

Heb je een partner die verkwistend gas geeft, de verwarming of de airco te hoog zet en zijn of haar papiertjes uit het autoraam gooit? Kortom: iemand die geen zier om het klimaat geeft? Geef dan veertig dagen lang niet meer van jetje met hem of haar.

Vermaut roept de godganse wereld op om deze ‘vogelstop’ te beginnen op 1 juni, en te eindigen op 10 juli.

Wij geven het maar al mee: wij doen hier niet aan mee. Veertig dagen zonder van bil te gaan, dat overleven wij niet. Vier dagen, da’s al moeilijk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More