Vlaams beheerssysteem moet reacties op covidvaccin opvangen

De eerste COVID-19 vaccins zullen wellicht begin 2021 beschikbaar zijn. Om tot een voldoende hoge vaccinatiegraad te komen (nodig volgens sommigen voor groepsimmuniteit) is het volgens de Vlaamse overheid cruciaal om de bevolking correct te informeren en te sensibiliseren.

Er komt een Belgisch communicatieprogramma, waarbinnen de regio’s verantwoordelijk zijn voor de sensibiliseringscampagnes.

Binnen dit kader heeft de Vlaamse regering vrijdag haar goedkeuring gehecht aan de uitwerking volgend jaar van een COVID-19 vaccinatie-informatiecampagne bij de opstart van de COVID-19-vaccinatie (algemeen en doelgroepgericht).

Er komt ook een informatie- en sensibiliseringscampagne naar zorgverstrekkers en een algemene sensibiliseringscampagne over het belang van (COVID-19-) vaccinatie wanneer het vaccin voor het grote publiek beschikbaar wordt.

Belangrijk is ook dat de Vlaamse regering de uitwerking van een beheerssysteem goedkeurde om de reacties op de campagnes op te vangen en gepast te beantwoorden. Hiervoor wordt in totaal zo’n 1,2 miljoen euro gereserveerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More