Vivaldi-stormtroepen vertrappelen letterlijk de grondwet (video)

Zomaar in het park gaan zitten? Jullie zijn een gevaar voor de maatschappij!

Het was nogal één en ander, afgelopen zaterdag in Brussel. Het ging er gemoedelijk aan toe, tot enkele sujetten boel zochten op La Boum 2 en de stormtroepen van Annelies Verlinden het ganse park opkuisten – HIER ons uitgebreid verslag van de dag.

Zowat iedereen die er aanwezig was, zag dat die enkele sujetten er op uit waren om rel te schoppen. Agenten werden zelfs meermaals door stewards aangesproken, met de vraag die kerels bij hun nekvel te grijpen en uit het park te kegelen.

Dat deden de Robocops niet. Pas toen de ambrasmakers begonnen met datgene waarvoor ze gekomen waren, schoten ze in gang. Bijna iedereen kreeg van de pepperspray en de matrak. Vrouwen en kinderen eerst, het schorem mocht ontkomen.

Zoiets leidt natuurlijk tot speculaties. Er zijn mensen die beweren dat de supercoppers de opdracht kregen om de boel te laten escaleren, zodat Annelies Verlinden en consorten konden toeteren: “Ziede wel, die La Boumers, da’s allemaal uitschot.”

Sommige mensen menen zelfs gezien te hebben dat het relmakend – nadien ontkomend – schorremorrie zo’n anderhalf uur vooraleer La Boum 2 veranderde in een slagveld, instructies ontving van de politie. Of met andere woorden: dat de rel moedwillig gestart werd door handlangers van de agenten – en wellicht dus ook in opdracht van bovenaf. Voor alle duidelijkheid: wij waren aanwezig, maar dat hebben we niet gezien.

Een ding kan niemand echter ontkennen: de stormtroepen hebben buitenproportioneel gereageerd. Dat wordt nog maar eens pijnlijk duidelijk in onderstaande video, die thans ‘hard’ gaat op Twitter. Drie jongeren zitten gewoon rustig op de grond, en worden letterlijk vertrappeld door de Vivaldi-stormtroepen. Wie wil tussenkomen, die krijgt op zijn – of haar – bakkes.

Dan is er ook nog een filmpje van een vrouw die gratis en voor niks een volle lading pepperspray kreeg:

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More