Vivaldi-regering weet niet goed wat een NOTAM is

Het concept NOTAM of notam komt van het Engels en betekent Notice to Airmen. Een notam is een bericht dat kritische informatie bevat over een luchthaven, een vliegtuigmaatschappij of het luchtruim, waarbij die informatie ofwel van tijdelijke aard is, ofwel nog niet bekend was bij het opmaken van vliegkaarten of bij het publiceren van luchthavengebonden boeken en publicaties.

Deze informatie kan van alles bevatten wat enigszins van belang is voor de piloot (bijvoorbeeld of een landingsbaan tijdelijk gesloten is, of dat er onderweg obstakels zullen zijn, zoals parachutespringers).

Voor elke vlucht zal een piloot voor het vertrek alle notams opvragen van de luchthaven(s) die hij nodig zal of zou kunnen hebben.

Op de agenda van de federale regering staat vandaag de publicatie van een dergelijke NOTAM. Volgens de regering betekent dit een ‘Note to Air Men’. Deze NOTAM slaat op het verbieden van luchtbewegingen tav vliegtuigen die door een Wit-Russische luchtvaartmaatschappij worden geëxploiteerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More