Virton naar de rechtbank om de voetbalcompetiestart uit te stellen

Virton legt met een klacht bij de rechtbank een bom onder de start van de voetbalcompetitie

Excelsior Virton uit 1B dient eerstdaags een klacht in bij de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel met als doel de competitiestart in 1A, 1B, de eerste klasse van het amateurvoetbal en de start van de Beker van België uit te stellen.

De club vraagt ook een schadevergoeding van 5 miljoen€ per speeldag die toch afgewerkt zou worden. Tegen de Pro League en de Belgische Voetbalbond moeten er dan, volgens Virton, voorlopige maatregelen opgelegd worden. De club had eerder al laten weten een schadevergoeding van 15 miljoen€ te eisen.

Ook vraagt de club de op 26 juli geplande inhaalmatch tegen Beerschot te laten schorsen. Dit duel van de 23ste speeldag in de Proximus League werd eerder nietig verklaard, en het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) besliste nadien dat de wedstrijd herspeeld diende te worden. Daarnaast eist de club flinke schadevergoedingen van spelers die hun contract hebben opgezegd, alsook van clubs die hen zouden aanwerven.  

Excelsior Virton greep naast een proflicentie en werd teruggezet naar tweede klasse. Zowel bij de Licentiecommimsie, in beroep bij het BAS en de Belgische Mededingingsautoriteit had de club nul op het rekest gekregen.

Nu legt de club met haar klacht niet meer of niet minder dan een bom onder de start van de nieuwe voetbalcompetitie.  

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More