Vincent Kompany stopt ermee (met voetballen)

Frank Vercauteren stopt ook ( als coach).

Kompany (34) is sinds vrijdag ingeschreven in de Pro Lincence-opvolging Dat wil zeggen dat hij voortaan kan werken als T1 (hoofdtrainer). Slecht nieuws voor Frank Vercauteren die tot vandaag de trainer was van club Anderlecht. Hij verlaat de club.

Er komt dus een einde aan de hypocriete toestand waarbij Kompany moest doen alsof hij niet coachte ( terwijl hij dat wel deed) en tegelijk ook nog eens meevoetbalde. Het maakt ook een einde aan het gekissebis tussen Kompany en Vercauteren die er niet dezelfde methodes hanteerden. Kompany is de bevlogen dromer die wil vernieuwen, Vercauteren wilde een pragmatische aanpak van het spel. Op het einde van de rist is er maar één de baas en dat is Kompany die per direct de nieuwe hoofdtrainer wordt.

Daarmee komt een einde aan een profcarrière van zeventien jaar. Kompany was een product van de jeugdwerking van Anderlecht. In 2004 en 2006 won hij met de club de landstitel. Daarna vertrok de intellectuele voetballer naar Hamburg en vervolgens naar Manchester City om daar als een icoon te worden aanbeden. Hij was er jarenlang kapitein en won er vier titels. Plus twee bekers, vier ligabekers en twee supercups.

Deze beslissing betekent ook het einde van zijn rol als rode duivel. Hij bracht vorige week al bondscoach Roberto Martínez op de hoogte. Kompany verzamelde 89 caps.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More