Vijfendertig keer f*cking in één minuut en dertien seconden (video)

De kleedkamer van KV Oostende is die van Man City niet.

‘Kustboys’ is de officiële supportersfederatie van KV Oostende. Op ‘Play Sports’ loopt er een reeks onder de gelijknamige naam. Bezieler van het project is Martin Heylen die zijn hart en ziel verloor in de club. Heylen is bekend voor zijn human interest programma’s op de VRT en draaide het zesdelige ‘Kustboys’, waarin hij op zoek gaat naar de grote en kleine verhalen die in en rond de club leven. Een reportagemaker en een cameraploeg in voetbalkleedkamer, dat kan niet anders dan bijzondere televisie opleveren.

“De reeks speelt zich zowel op het veld als achter de schermen af, bij de revelatie van het seizoen. Het is een cadeau voor elke voetbalsupporter, ongeacht van welke club”, zei Heylen in een interview met ‘Het Nieuwsblad’. Of onderstaand fragment echt een cadeau is, laten we in het midden. Het is in ieder geval een pareltje van schaamteloos vloeken.

Wij telden 35 keer f*cking in een luttele minuut en dertien seconden. Een heel ander sfeertje dan bij Man City waarvan uitgerekend vandaag ook beelden vanuit de kleedkamer op Twitter verschenen. De voertaal is dezelfde (Engels) of is het toch Oostends? Hoofdrolspelers zijn Jack Hendry en Ari Freyr Skulason, die intussen naar Zweden is vertrokken. Zij schelden elkaar de huid vol nadat KVO punten liet liggen tegen Standard (2-2). Het fragment bewijst nog maar eens dat voetbal zonder meer ‘cultuur’ met de grote ‘C’ is die ons optilt naar de ‘vaart der volkeren’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More