Viezentist Boontje zou de slachtoffers van Beiroet zeker helpen

Zeker dat Boontje, de schrijver van De Kapellekensbaan, tevreden zou geweest zijn met het intiatief van 2 zusjes uit Libanon. Om de slachtoffers van de explosie van vorig jaar te helpen, hebben ze de tijdelijke website Beirut Re-Store opgezet. Via die webshop verkopen de zusjes kunst en mode. De opbrengst gaat volgens het tweetal integraal naar ngo’s in Libanon.

Tussen die werken ook foto’s van Senta Simond en Alice Schillaci. Viezentist Boontje was immers een verwoed verzamelaar van pikante plaatjes die hij (vanaf 1969) met Pritt op papier plakte en in mappen rangschikte. De collectie erotica dijde uiteindelijk uit tot de door Boon gedoopte Fenomenale Feminatheek: een 144 hoofdstukken tellende verzameling van ruim 24.000 gerubriceerde foto’s van knappe en vooral schaars geklede madammen. Er wordt in Aalst en omstreken verteld dat sommige bladzijden in die mappen nogal aan elkaar kleefden en dat het niet zeker is dat dit komt door een overvloed aan de door Boon gebruikte Pritt.

De foto’s van Simmond en Schillaci zijn niet goedkoop. Reken op 500 tot 1.500 dollar per foto. Dan zou het wel zonde zijn om de foto’s met Pritt in een schriftje te plakken.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More